Hvordan ta vare på munnhygiene

04/01/2017
tannleger i warszawa, tannlege i polen

Når vi snakker om munnhygiene, det første vi tenker på er å pusse tennene. Dessverre er det mange av oss som gjør det dårlig og i stedet for å ta vare på dem, i tillegg skader de seg selv.

Det er ekstremt viktig å velge riktig tannbørste. Det avhenger av de individuelle behovene til hver enkelt av oss. Først av alt, bør tannbørsten ikke være for hard for ikke å skade våre tannkjøtt. Det er best å bruke en børste med medium hardhet. Hodet bør være fleksibel, fordi takket være dette vi er i stand til å nå de dypeste kriker og kroker av vår munn. Den bør også ha tynn bust og en tilstrekkelig størrelse. Tannbørste bør byttes ut i gjennomsnitt hver tredje måned, med mindre i denne perioden vi ikke har noen infeksjon eller smittsom sykdom, eller anbefales det å skifte børste umiddelbart etter behandling av sykdommen. Du bør også huske på at hver ny børste må skylles i varmt vann før første gangs bruk. I tillegg er det verdt å vurdere å ha en børste utformet for rengjøring av tungen.

 

Hvordan pusse tennene?

Riktig teknikk for å pusse tennene er fortsatt fremmed for noen av oss. Tannleger anbefaler å pusse tennene med sweepout bevegelse. Bevegelsene skal være kort og mild på 45 grader (for å ikke skade tannkjøttet). Vi bør gjøre dette i ca tre minutter to ganger om dagen og ikke glem å vaske tung.

I tillegg til tannbørsten er det også viktig å velge en riktig tannkrem. Avhengig av våre behov, kan vi velge en tannkrem med tannbleking effekt, tannkrem egnet for sensitive tannkjøtt og andre, inkludert den tannkrem med komplekse løsningen.

Riktig munnhygiene er ikke basert bare på å pusse tennene. Dette er et nødvendig tillegg til tanntråd. Fjerning av matrester før børsting er svært viktig. Tråden på grunn av sin størrelse er i stand til å lettere fjerne dem, så det er verdt å ikke glemme det.

I omsorg for munnhygiene munnvann hjelper også, som har anti-inflammatoriske ingredienser. Etter at du har bestemt deg for å bruke det, er det verdt å legge merke til om det har alkohol i sin sammensetning. Hvis den inneholder alkohol, bør det unngås fordi det tørker ut slimhinnene.

Det er også andre viktige faktorer som påvirker hvordan våre tenner ser ut, nemlig riktig kosthold. Unngå store mengder av alkohol eller godteri. Et stort antall mellommåltider er også ikke velkommen.

Bortsett fra de aktivitetene som vi må utføre hjemme for å ta vare på munnhygiene, er det også anbefalt å gå til tannlegen, og med jevne mellomrom for å fjerne tannsten.

La oss huske at våre tenner er vår visittkort, og et vakkert og sunt smil er alltid velkommen.

 

 

Posted in Blog | Tags: