Populære myter om tenner

03/02/2017
tannleger i warszawa, tannlege blogg

Å ha en full og sunn tannsett samtidig er et ønske av mange mennesker. Men det er også mange myter om å ta vare på tennene. Mange mennesker, i frykt for tannlegen eller som et resultat av ubevissthet, formidler mer og mer interessante uttalelser om munnhygiene. Dessverre kan disse tilsynelatende uskyldige misforståelser føre til grov uaktsomhet. Her er de mest populære myter, slik at du kan riktig ta vare på tennene dine.

  1. Tennene bør børstes etter hvert måltid – MYTE

Vi bør ikke pusse tennene rett etter inntak av fruktjuicer eller syrlig mat, fordi pH i munnen går ned veldig raskt da, og det svekker det øverste laget av emalje. Vent ca en time, for ikke å forårsake mekaniske skader ved å børste.

  1. Tyggegummi og eple erstatter tannpuss – MYTE

Både epler og tyggegummi uten sukker kan minimalt rengjøre overflaten av emalje og gjenopprette riktig syre-base-balanse, men de kan aldri erstatte  tannpuss.

  1. Tilstanden av tenner er avhengig av mengden av sukkerinntak – MYTE

Tannsett avhenger av tid når tennene har en kontakt med sukker. Derfor er mengden av sukkerinntak ikke så viktig som om vi pusser tennene etter å ha spist det.

  1. Melketenner trenger ikke å bli behandlet, fordi de vil falle ut – MYTE

Til tross for det faktum at med tiden er melketennene erstattet med voksentenner, tilstanden av melketenner har en stor virkning på barns tannsett og tann okklusjon. Hvis det er karies, vil den automatisk spre seg på voksentennene. Dette kan også ha en negativ innvirkning på andre organer i kroppen, som også kan bli smittet.

  1. Tannbleking ødelegger tennene – MYTE

I dag blir tannbleking mer og mer populært. Hvis prosedyren utføres under medisinsk tilsyn det har ingen innflytelse på dannelsen av karies og orale sykdommer. Moderne metoder ikke svekker tennene, de kan bare føre til følsomhet for varme og kulde, som vanligvis forsvinner etter et par timer etter prosedyren.

  1. Du kan ikke børste blødende tannkjøtt – MYTE

Under ingen omstendigheter bør du slutte å pusse tennene, der tannkjøttet begynner å blø. Da bør de være børstet enda oftere for å fjerne et lag og forhindre avsetning av nye lag. Det er verdt å huske på å bytte til en mykere tannbørste. Det er også et signal som betyr at du bør gå til tannlegen for å sjekke tennene. Legen kan anbefale fjerning av tannstein. Det er en smertefri prosedyre, som varer i flere minutter.

Posted in Blog