Milena Sawicka

Milena Sawicka

Spesialist i oral protetikk

I 2009 utdannet hun på det medisinske universitetet i Warszawa, det medisinske fakultet, ved avdeling for tannbehandling. I 2016 ble hun en spesialist i tannprotetikk.

Arbeidet for legen er samtidig lidenskap og oppfyllelse av drømmer. Arbeidet for legen er samtidig lidenskap og oppfyllelse av drømmer. Nå oppfyller hun drømmer av hennes pasienter – drømmer om en vakker, skinnende smil, som gir trygghet og åpner mange nye muligheter.

Legen samarbeider med leger av alle andre spesialiseringer – hun ønsker at hennes pasienter skal få behandling av et team med de mest erfarne legene som spesialisert i implantologi, kjeveortopedi, endodonti, periodonti og konservativ tannbehandling.

På hver første besøk hun gjennomfører en omfattende undersøkelse av omfanget av temporo-underkjevens ledd, muskler og tenner – patologisk tap, erosjon av emalje, kileformede defekter, løsner, ødeleggelse eller deres fravær som kan være et bevis for okklusjon.

Hun nøye gjennomfører analysen av smil – eksponering av tenner ved et smil, smil symmetri, synlighet av tannkjøttet. I presis diagnostikk bruker hun pantomogram, computertomografi CBCT, undersøkelse av Gerber og deprogrammerer, kamera.

Ekstremt stort press gjelder hun for midlertidig arbeid – visualisering av prosjektet i det videre arbeidet, planlagte restaureringer, med sikte på å kontrollere også hvordan pasienten vil føle seg i det endelige arbeidet.
Legen er sterkt fascinert av full porselen tannrestaurering, som perfekt imiterer naturlig tann struktur.
Med stor respekt refererer hun til pasientens tenner, prøver der det er mulig å utføre helkeramiske restaureringer uten polering eller med minimal polering (no-prep skallfasetter).

På jobb prøver hun å møte forventningene til alle pasienter, å justere behandlingsplan i henhold til behovene og mulighetene for hver pasient (restaurering med implantater samt broer og flyttbare proteser). Legen er medlem av den polske samfunnet av tannbehandling, avdeling for protetikk. Hun stadig utvider sin kunnskap på nasjonalt og internasjonalt symposier, kurs og konferanser, som hjalp henne til å definere sin egen stil og moderne tilnærming til arbeidet.